Sir GHI

Ago, Ergo Sum!

7 aprilie 2009


A trecut un an de la acel 7 aprilie 2009, care cred eu va deveni o data de referință asemeni decembrie 1989. Îmi aduc aminte cu câtă emoție și furie (față de fostul regim) am trăit acele evenimente. Aveam o lună de când ma întorsesem dintr-un stagiu de practică de 3 luni din Slovenia, și deși nu era pentru prima data cand fusesem plecat peste hotare aveam impresia că sufer de un șoc cultural de tot ce regăsisem acasă. Traiam o stare de nemulțumire, repulsie față de tot sistemul de acasă, ma irita faptul ca ești tratat ca un smintit, iar prostia era parca ceva firesc și toți o acceptau aproape univoc. Încercam să plec iar undeva însă deși eram acceptat în primă fază eram respins când ceream companiilor o invitație pentru viză, și comunicam faptul ca sunt din RM care nu este membră UE. Menționez ca prima dată când am plecat i-am dus în eroare declarându-mă român ceea ce și sunt defapt însă la acea data nu aveam un act care să justifice acest fapt.

Alegerile din 5 aprilie le așteptam ca o speranță a schimbării însă pe clipa ce minutele curgeau imediat după închiderea urnelor realizam ca sunt pedepsit să mai traiesc încă 4 ani de prostie, și sa continuii să fiu prizonierul propriei mele țări. Am anticipat că vor exista proteste pentru că nu credeam că sunt unicul tânar nemulțumit, și desi nu aveam acces la net doar câteva imagini  prezentate  la știri în data de 6 aprilie mi-au fost suficiente ca sa plec la Chișinau și să mă alătur tinerilor, a fost deci o pornire sinceră provocată de o nemultumire.Păcat doar că acțiunile noastre pașnice au fost deturnate, eu însă chiar credeam și încă mai cred că ceea ce se întâmpla era ceva real.

Astăzi la un an deși s-au făcut publice imagini video care arată clar brutalitatea cu care au fost batuți și omorâții tinerii se pune la dubii dacă protestele au fost sincere și că a fost vorba de o lovitură de stat….prostii.

Acum la un an nu știu daca e devreme de făcut un bilanț, cred totuși că datorită acestor proteste și jertvelor care au existat am ajuns să avem azi o guvernare multipartidă iar unele lucruri au început să meargă în direcția firească. Sunt dezamăgit doar de un singur lucru și anume acela că criminalii încă sunt la libertate.

Încheii prin a spune Dumnezeu să-i ierte pe cei care și-au dat viața pentru puțina libertate de care beneficiem azi.

April 7, 2010 - Posted by | Politică, Social |

No comments yet.

Leave a comment